Hrabovszky Erik a Flerkó-Bárdos-emlékérem nyertese

2023. július 4. kedd

Az intézetünkben folyó endokrinológiai kutatások magas színvonalát mutatja, hogy Hrabovszky Erik személyében immár harmadik munkatársunk részesül  szenior kategóriában a neves Flerkó-Bárdos-emlékérem kitüntetésben. 

Dr. Flerkó Béla és felesége, Dr. Bárdos Vera, a Pécsi Tudományegyetem Anatómiai Intézetének volt igazgatója és volt munkatársa  emlékére alapított kitüntetést anatómusok, endokrinológusok, neuroendokrinológusok nyerhetik el.

 

A kiírásban természetesen nem szerepel, hogy előnyt élveznek a KOKI munkatársai, de az eddigi győztesek névsorát tekintve nem lenne csoda, ha valakinek hasonló gondolatai támadnának. Lássuk csak!

 

A szenior és junior kategóriában elnyerhető díjat először 2019-ben adták át. Nyertese intézetünk Integratív neuroendokrinológia csoportjának vezetője,  Fekete Csaba volt. A következő évben ismét a KOKI-ból került ki a győztes Kovács Krisztina személyében, aki a Molekuláris endokrinológia csoport vezetője. Abban az évben különdíjasunk is volt, Cserép Csaba, a Neuroimmunológia csoport szenior kutatója. Kétezerhuszonegyben ugyan nem volt díjazottunk, de már a következő évben a junior kategóriában Skrapits Katalin diadalmaskodott, a Reproduktív neurobiológia csoport tehetséges ifjú kutatója, ebben az évben pedig csoportvezetője, Hrabovszky Erik vehette át a kitüntetést a Magyar Anatómus Társaság Pécsett, 2023. június 22-én  rendezett éves kongresszusán.

 

Gratulálunk Hrabovszky Eriknek kitüntetése alkalmából, és további sikereket kívánunk nem csak neki, csoportjának, de a KOKI-ban folyó magas szintű neuroendokrin kutatások minden résztvevőjének!

<< Vissza