Hírek

1-9 elem, összesen: 141
Nincs megjeleníthető elem

A mi mandulafánk

A madarak már legalább két hete hirdetik hajnalonként egyre lelkesebben, hogy eshet, fújhat, hűlhet, a Tavasz akkor is itt a nyakunkon, ébresztő!

Homo Ludens avagy Játék a KOKI-ban

Február első hetében egy csinos plakát jelent meg a KOKI liftjeiben, majd egy körlevelet is kapott mindenki, mely egy társasjátékestre invitált. Az eddig elképzelhetetlennek tűnő eseményre február 13-án került sor, a következő pedig március 4-én lesz. 

PhD védésen a Gráci Orvostudományi Egyetemen. Ahány ház, annyi szokás

Jártában-keltében mindenki megfigyelhet olyasmit, ami más, mint amihez hozzászokott, és érdemes lehet kipróbálni. Grácba, Stájerország fővárosába, Ausztria második legnagyobb egyetemére kaptam meghívást egy PhD védésre és egy előadásra. 

Díjak a Semmelweis Egyetem éves TDK konferenciáján

Ebben az évben a diákköri konferenciák tétje a jövő évben megrendezésre kerülő országos döntőkre (OTDK) bejutás.  A Semmelweis Egyetem TDK konferenciáján TDK hallgatóink sikerrel szerepeltek.

Ünnepi idegtudományi konferencia Pécsett

Az 1993. január 21-én megalakult Magyar Idegtudományi Társaság (MITT) éppen harminc éve tartotta első konferenciáját. A konferencia helyszíne Pécs volt, elnöke egyben a MITT első elnöke, Lénárd László professzor. Az idei, ünnepi konferencia színhelye ismét a Pécsi Tudományegyetem volt, pécsi professzor, Hernádi István a MITT elnöke, a január 25-26-án a PTE Általános Orvostudományi Kara által szervezett INC2024 (Nemzetközi Idegtudományi Konferencia) elnökei pedig Helyes Zsuzsanna és Zelena Dóra  professzorok voltak.  

A HUN-REN KOKI-t értékelő bizottságának látogatása

A HUN-REN új elnöke, Gulyás Balázs által kiemelt feladatként meghatározott célok a tudományos és innovációs képességek erősítése, valamint a kutatási és innovációs eredmények társadalmi, gazdasági és intellektuális hatásának növelése. E célok eléréséhez új kutatási stratégiára van szükség, ehhez pedig szükséges ismerni a HUN-REN 49 kutatóintézetének jelenlegi helyzetét, és teljesítményét nemzetközi összehasonlításban. A HUN-REN erre a nagy munkára világszinten kiemelkedő elismertségű kutatókat kért fel, és a felmérés ez év első harmadában le is zajlik. 

 

Meghatározó gondolkodóját vesztette el az idegtudomány, elhunyt Richard Miles

Az idősebbeknek valószínűleg nem kell bemutatni, de a fiatalok közül kevesen ismerhették (még a Google se talált róla fényképet). Nem szerzett díjakat és hatalmas elismeréseket, de mindenki, aki ismerte, a szívében és gondolkodásában hordozza emlékét. Télen-nyáron, 1990-ben, 2000-ben és 2010-ben is ugyanabban a kopott zakóban és nadrágban járt, táskájában ugyanaz a jegyzetfüzettel, amibe gondolatait és kísérleteit jegyezte le.

A KOKI az Educatio2024 kiállításon

Az immáron huszonnegyedik alkalommal megrendezett és több, mint 60 ezer látogatót vonzó Educatio2024 kiállításon most először szerepelt a KOKI. Intézetünket Orosz Áron PhD hallgató képviselte.

Karácsonyi ünnepeltjeink: Király Bálint és Zichó Krisztián

Ünnepelni sokféleképpen lehet, és ez alól a karácsony sem kivétel. Egy tudományos intézetben pedig a karácsonyi ünnepség sem lehet meg tudományos előadás nélkül. 

<<Első oldal <Előző oldal >Következő oldal >>Utolsó oldal