Díjak a 35.OTDK Biológia Szekciójában

2021. május 6. csütörtök
Címkék: Hírek

A 35. OTDK Biológia Szekcióját a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen 2021. május 3-6. között rendezték. A virtuális konferencián több szép intézeti sikernek is örülhettünk.

A 35. OTDK Biológia Szekciója az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a a nemzeti kutatási, fejlesztési és innovációs alapból valósult meg. A 2021. május 3-6 között megvalósult rendezvény házigazdája a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Biológia és Geológia kara volt.

A 35. OTDK Biológia Szekciójának első nap délutánján a Roska Tamást bemutató kisfilm után hangzott el a Roska Tamás Tudományos Előadás.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) által 2018-ban alapított előadás jelentős szakmai elismerés a 16 tudományterületi szekcióban kétévenként megválasztott egy-egy nyertes számára. Húsz perc időtartamú, magyar nyelvű tudományos konferencia előadást tarthatnak az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK), 300 000.- Ft pénzdíjat, emlékérmet és oklevelet is kapnak, valamint lehetőséget a Magyar Tudományban történő megjelenésre és a szakterületi nyilvánosságra.

A Biológia Szekció nyitónapján a "A korai szociális elhanyagolás hatása a felnőttkori szociális viselkedésre és az idegrendszer működésére, avagy hogyan befolyásolhatják a korai életkörülmények az idegrendszer fejlődését, a viselkedési mintázatok kialakulását? című díjnyertes előadást Miskolczi Christina, a SE Szentágothai János Doktori Iskola PhD hallgatója tartotta, aki a Transzlációs Magatartás Idegtudományi kutatócsoportban Mikics Éva témavezetésével dolgozik.

Emellett a nagy siker mellett TDK hallgatóink is gondoskodtak arról, ezen a konferencián is legyen KOKI-s győzelem.

Első helyezést ért el Pillár Vivien (ELTE Biológus BSc1) Hangya Balázs TDK hallgatója a Neurobiológia 2. szekcióban a "Kolinerg és dopaminerg rendszerek szimultán vizsgálata asszociatív tanulási feladatban" című előadásával.

Pejtsik Diána (BME), Mikics Éva és Varga Zoltán diákköröse a Neurobiológia 1. szekcióban ért el értékes második helyet "A szorongásos és depresszív vonások komorbid megjelenése egér modellben" című előadással.

Varga Áron Bendegúz, a Transzlációs Magatartás Idegtudományi kutatócsoport egy másik diákköröse, aki Aliczki Manó vezetésével végez kutatómunkát, "A tirozin-kináz receptor B (TrkB) jelátvitel interneuron-specifikus szerepe a megküzdési stratégia modulációjában" előadásért Különdíjban részesült.

További sikereket kívánunk Mindnyájuknak!