Gratulálunk új Bolyai ösztöndíjasainknak!

2024. június 18. kedd
Címkék: Hírek

Az MTA 1997-ben alapított Bolyai János Kutatási Ösztöndíj célja a kiemelkedő kutatási-fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése. Eddigi eredményeik ismeretében  számunkra cseppet sem meglepő, hogy az idei, 792 pályázó közül kiválasztott 156 nyertes között van két munkatársunk, Barth Albert Miklós és Pósfai Balázs is.

 

A PhD-fokozat megszerzését követően Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat elnyert rendszeres anyagi támogatást  elnyerők már fokozatszerzésükig is bizonyítani tudták képességeiket, elhivatottságukat, önálló kutatási pálya megkezdésére való alkalmasságukat. A jelentős pénzbeli támogatás mellett maga az ösztöndíj presztízse is nagy érték, ami további előrelépésre ösztönöz. Ezek közé tartozik az ösztöndíj támogatási idő alatt elért eredmények alapján az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülés is.

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke alapította kuratórium által megítélt anyagi segítséget egy, két vagy három évre nyerhetik el a pályázók, akiknek évente be kell számolni munkájukról. A végső értékeléskor kiemelkedő vagy jó minősítést kiérdemlő kutatók ismét pályázhatnak a támogatásra. emellett a kiemelkedő szakmai minősítéssel zárók Bolyai Emléklapban, a közöttük is legkiválóbbak, évente legfeljebb tizennégyen, az MTA Bolyai Plakettet is elnyerhetik.

Reméljük, hogy ezt az értékes és az eddig elértnél is jobb teljesítményre ösztönző támogatást elnyerő munkatársaink is a kiemelkedő szakmai minősítéssel zárhatják majd "bolyais" kutatásaikat, és talán intézetünk Bolyai Plakettet is elnyerő kutatóinak - Acsády László, Gulyás Attila, Lőrincz Andrea, Cserép Csaba - névsora is hosszabb lesz.

Addig is jó, munkát, sok sikert kívánunk, az elnyert Bolyai János Kutatási Ösztöndíjhoz pedig gratulálunk! 

<< Vissza