Május, Balaton, mikroszkópia

2022. március 23. szerda
Címkék: Hírek

A Magyar Mikroszkópos Társaság Siófokon rendezendő konferenciájára vár minden mikroszkópiát szerető és művelő kutatót, legfőképpen a fiatalokat. A közvetlen hangulatú találkozó az ismeretszerzés mellett kapcsolatépítésre is kiválóan alkalmas.

Ha május, vár Siófok és a Magyar Mikroszkópos Társaság éves konferenciája! Ez így volt 2020-ig, és reméljük így lesz ezután is.
A konferencia célja lehetőséget adni minden mikroszkópos módszerek iránt érdeklődő, elsősorban Magyarországon dolgozó kutatónak, hogy rövid két nap alatt a lehető legtöbb ismeretet nyerhessen különféle technikákról, módszerekről, megtudja, kik, hol, milyen készülékeket használnak, kikkel dolgozhatna együtt - és közben jól is érezhesse magát.
Az ismeretszerzésben a mikroszkópia nemzetközileg is elismert, főképp külföldről hívott egyéniségeinek előadásai is segítenek, akikkel a legfiatalabb résztvevők is beszélgethetnek a konferencia alatt, kérdéseik mellett pedig saját előadásukkal előttük is bizonyíthatják rátermettségüket.

A TDK és PhD hallgatók tapasztalatszerzését támogatja a számukra rendezett 5+5 nevű verseny. Először egy 5 perces előadást kell tartaniuk, amely mindenki számára érthetően fogalmazza meg kutatásuk fő kérdését, melynek megválaszolásához mikroszkópos technika ill. technikák szükséges/ek, és az eredményeket a hozzájuk vezető útra fókuszálva mutatja be.
Ezt azért kérjük így, mert az a cél, hogy a hallgatóság tagjai minél többet tudhassanak meg az általuk addig nem alkalmazott módszereknek nem csak az előnyeiről, de az alkalmazhatóság feltételeiről is.
Az öt perces előadást követő második öt percben a hallgatóság kérdéseire kell válaszolni. Ez igen jó alkalom egy kis tapasztalatszerzésre is külföldi konferenciák előtt! Kérdéseket angolul is kaphat az előadó, hiszen meghívott előadóink is szoktak kérdéseket feltenni. A győztes személyéről titkos szavazással a közönség dönt.
A MMT Legjobb Fiatal Előadó Díja az oklevél mellett 250€, konferenciára vagy nyári iskolára fordítható támogatás.

Az MMT idei konferenciájának időpontja 2022. május 5-7, helyszíne a siófoki Prémium Hotel Panoráma.

A konferencia személyenként fizetendő, teljes ellátást magába foglaló részvételi díjai:
egyágyas elhelyezéssel 79 EFt
kétágyas elhelyezéssel 67 EFt
PhD hallgató/kétágyas elhelyezéssel 50 EFt

A konferenciára HONLAPUNKON lehet jelentkezni 2022. március 31-ig.

És még valami - főképp a fiatal kutatók számára

2022. szep. 4-9. között Brno-ban rendezik a 16thMCM konferenciát, idei nyertesünknek így akár egy újabb előadói vagy poszterdíjat is lehetősége lesz nyerni.
Fiatal kutatók az EMS ösztöndíjára is pályázhatnak.
Jelentkezési határidő: 2022. április 1.

Akik nem pályáznak az EMS támogatására, de TDK/PhD hallgatók, a konferencia gálavacsora nélküli regisztrációs díja 2022. ápr. 21-ig csak 90€.